dimecres, 7 de juliol del 2010

WIAR '10

Dues nenes: Marta i Ester (no volen salsitxes),
una assistència: Narcís  (a l'assistència sí que es permeten salsitxes),
molts nervis,
molt de material,
i un RAID: EL WIAR!!!!

Per fi arriba el dia esperat!!! marxem!!!!

Abans però, passem per l'aeroport, a recollir una noia, que no sabem quina cara fa, ni com és, ni tenim el telèfon, ni sabem el vol, només en sabem el nom... però a la que veiem una noia, amb un casc a la mà rondant per davant l'aeroport.. la cosa està força clara! ja hi som tots, rumb a la Cerdanya!! Intentem fer estratègia d'equip, però l'únic que acabem decidint és que la Marta orienta a peu i l'Ester amb la BTT... no tenim masses estratègies... anirem fent com surti!

Dissabte, ens aixequem a la Molina, i anem directes a Puigcerdà, que és on comença el WIAR. Primer de tot recollida de dorsals... i primers problemes, al final serà veritat que no tinc sang, ni venes! Aquest any al WIAR ens fan una prova per descobrir si les dones generem una substància perjudicial pel cor al fer un RAID, total que es queden sense sang Goodmorning! No la troben! i abans que em deixin el braç inservible pel raid, decidim deixar-ho estar... També primera sorpresa, sortim nedant!!! on és el banyador? no tenim banyador! on són les malles curtes? no tenim malles curtes! on són les ulleres? no tenim ulleres! bé, doncs tal qual ens tirarem a l'aigua! està força clar que no estàvem preparades per sortir nedant...

(Ens faran anar fins la boia? no nena! que està molt lluny!! Doncs aquesta només era la primera boia!!)

Ens donen permís per entrar al parc tancat, i també diuen que un cop dins ja no podem sortir... què fem? entrem? no entrem? entrem? no entrem? perquè no entra ningú? aaaaiiiii va entrem!! Només falta que et diguin que un cop dins no pots sortir, per dubtar de tot....
Ens donen mapes, marquem circuits, valises, mirem què ens expliquen... i a l'aigua!!!!!!!! Ja estem dins (i quan dic dins, és dins) el llac de Puigcerdà, comença el compte enrere, 3, 2, 1, el WIAR acaba de començar!!

(Marcant recorreguts al mapa)


(Escoltant ordres de les craks)


Secció A: Duatló: nedar+orientació urbana (canvi amb assistència) [2,5km]
Intentem nedar, però al cap d'un moment ens mirem... i diem... no arribarem ni a la primera boia! L'aigua està molt freda, però molt, i estem tant xocades d'aquest començament que ens costa nedar... ens costa molt. L'etapa realment es fa molt dura.
Aconseguim fer tot el circuit (uns 800m segons la Marta, uns 400m segons l'Ester) que és una volta petita per dins el llac.
Contentes de sortir de l'aigua comencem amb la primera orientació urbana (orientació amb mapa turístic.. típic de RAID).

(Nedant.. o almenys intentant-ho, no sé quines som.. però les de cap a darrere segur!)


Secció B: BTT (canvi amb assistència) [11,3km]
Després.. canvi! canviem les sabates de córrer per les cales, la gorra pel casc, agafem la bici i.. adéu N6!
Sortim de Puigcerdà així una mica per intuïció perquè el mapa urbà de detall en té 0.0.
Arribem a Bolvir i al CP2 hi tenim una prova especial de BTT-O, porto el mapa, però surto tant perduda que la Marta acaba orientant amb la BTT perquè aquests mapes turístics a part d'estar una mica mal fets... a sobre les balises tampoc són ben bé a on hi ha la rodoneta marcada.... La pròxima balisa la tenim en una passera de fusta, la trobem sense problemes, però fent un xic massa de volta.. i arribem a Guils de Cerdanya. En Narcís ens espera impacient, i ens diu que de moment ho fem millor del que es pensava, i això ens fa pujar els ànims perquè a la primera secció ens ha preguntat que què havia passat que anéssim tant tard... quan realment no ens havia passat res!!

(Les reines de casa estan a punt!)


Secció C: Cursa a peu (canvi amb assistència) [4,7km]
Anem de Guils de Cerdanya a l'Estació d'esquí de Guils-Fontaneda, tenim uns 570m de desnivell positiu. Aquí no sé pas què ens va passar, però només teníem un CP i a sobre no el vàrem trobar (però no ho dieu a ningú! que si saben que les orientadores no el vàrem trobar... ). El problema va ser general.. es deia que dels 25 equips només uns 5 o 6 l'havien trobat... El poc detall del mapa, i la complexitat de la balisa hi va ajudar molt!
Arribem al control canvi mooolt empipades, però mooolt!
En Narcís ja ens ho té tot preparat, les bambes, els pals, molt de menjar.. tot a dins la maleta que ens toquen 3 seccions llargues sense assistència!

(Canvi i fora!!)


Secció D: BTT (canvi amb assistència) [4,7km]
Pujada, pujada i més pujada, per una pista de sorreta, gens tècnic, la secció no tenia més... A destacar, els gairebé 5km amb uns 320m de desnivell positiu.

(Cap on he de sortir???)


Secció E: Cursa a peu [12,1km]
Deixem les bicis en un prat, no tenim assistència, però l'organització reparteix unes "xuxes" powerbar de coca-cola que són la bomba, golafre de mi me'n foto unes quantes... unes quantes tirant a bastantes!! ;-) També ens diuen que han tancat el control del Puigpedrós (CP9), i que per tant no hi podem pujar... de totes maneres... tampoc haguéssim tingut temps.. o sigui que ens el saltàvem igualment. També ens tanquen el CP10. Tot per culpa del temps, que sembla que hi haurà tempesta elèctrica "guai"... Fem la resta de controls, pujem fins l'estany de Malniu (CP8) pel camí que fa volta (perquè mira... el que anava recte, era massa recte, saps?) i després passem pel refugi (CP11) a fer l'altre cotrol. Tornem avall corrent tot el que podem que les cames ja comencen a notar el trote de tot el dia!!

(super assistència, super organitzada... en aquest moment sí... jeje)


Secció F: BTT+Tir amb arc [33km]
Secció que ens pensàvem que seria tot baixada, però no... no podia ser tant fàcil! mirant bé el mapa, descobrim que hi haurà més pujadetes... i quan hi som pel tros, també veiem que comença la festa amb els talls tècnics de BTT. Tot i així, orientem de conya i les clavem totes! Totes.... menys la que ens deixem expressament... i la que no ens deixen arribar... aixxx No podem fer el tir amb arc... Però fem bé, perquè això ens permet entrar a la resta de seccions que tenim per endavant.

(Aquest dorsal no es perd mai, aguanta l'aigua, les bardisses...)


Secció G: Cursa a peu + Tirolina + Patins en línia (canvi amb assistència) [9,5km]
Aquí fem de burros de càrrega i agafem la maleta grossa per posar-hi els patins, i l'altre motxilla també, i ens posem el budrier, per no carregar-lo a l'esquena i apa! foraaaaa!
Secció molt curiosa... a part de tenir problemes per veure el camí que hem d'agafar només de començar... ja que el fosforito taronja sobre el riu blau... doncs el fa com transparent? llavors doncs passem molta estona per un camí, més riu que camí, perquè l'aigua ens arriba a mitja cama... Aquí també badem una mica, perquè per variar hem triat el camí "difícil" per arribar a la tirolina... La tirolina... bé... no sé com dir-ho... era per travessar el riu, però pel costat d'un pont penjat, i al acabar la tirolina tornem a buscar les coses travessant el riu pel pont... Però bé, prova divertida.
Llavors arribem a Sanavastre (només coneixeràs aquest poble si fas un WIAR, potser no surt ni als mapes...).
S'obre el teló i apareixen dues aligotes col·locant-se els patins i comencen a patinar, títol de la pel·lícula? "Todos al suelooo!!" Explico, anàvem enganxades fent el trenet i ens atrapa la Lluïsa, em giro i me la foto davant la Marta, i clar ella també de culs per terra... total que la Lluïsa acaba passant tota xula amb els patins i nosaltres de culs per terra! no ens podem aixecar de la tonteria i el riure... estem ja ben cansades.... bé, s'havia de saber si l'asfalt de Sanavastre era dur o no...
Arribem a Alp i sort de l'assistència que ens frena a l'arribada, perquè fa baixada, i frenar frenar... no és que en sapiguem gaire...

(Espiant a les Aligotes patinant!)


Secció H: Cursa urbana a peu (canvi amb assistència) [2,5km]
Última secció i acabem! Altre cop amb un mapa turístic, aquest cop encara més mal fet... cosa que dificulta bastant als que venim del món de la orientació... i estem molt ben acostumats a tenir-ho tot ben dibuixadet.
Aquest cop es tracta de buscar uns punts i respondre les preguntes... Mentre que tenim 3 controls relativament a prop... l'altre està a les afores del poble! ja són ganes! a aquestes altures, olorant ja la meta... que ens facin anar a l'altre punta del poble... ens mata!
Finalment... arribem a META!!!!!!

Acabem 9enes de 25 equips, amb 10:29:32h i 22 fites.



(Ja hem acabat!! Us asseguro que aquesta foto la varem tirar al final!)

Amb l'equip m'hi he sentit molt bé, molt igualades, i molt contenta de l'estratègia que hem pres per assegurar entrar a les seccions, bé, brutaaaaal!!!

Tot el que explico és l'aventura com a corredores, però s'ha de tenir molt present el paper de l'assistència, que estic segura que es podria fer una crònica sencera...  sense el bon paper de l'assistència no hagués possible anar tant bé tot el raid, hi ha molta feina que queda al darrere de tots els corredors als RAIDS, que és interpretar les indicacions dels llocs on s'han d'esperar, preparar tot el material, arreglar bicis, preparar menjar, preparar roba, posar cremeta a les corredores, animar a l'equip, aturar els membres que arriben amb patins i no saben frenar (important! jeje)... però no només això, sinó que fer d'assistència significa rebre molta pressió quan arriben les corredores i només demanen i demanen...i tot amb presses, i sobretot s'ha de tenir moltes ganes de fer-ho i molta paciència! Gràcies Narcís!

(SUPER ASSISTÈNCIA!!! També al final! Encara quedaven algunes forces...)


(L'equip!)


I diumenge... cursa de Copa Catalana a Begur... faig la cursa, i l'acabo... tècnicament prou bé... físicament... millor no us ho explico! tot i que els cruiximents ("agulletes") encara no han sortit... a la que em poso a córrer tinc clar que no puc!! i no érem les úniques sonades que sortint del WIAR ens en anem a fer una Copa...
Per sort, no tinc fotos del diumenge!

Tomaaaaa la crònica que ha sortit... algú ha arribat a llegir fins al final?

2 comentaris:

  1. Jo sí que l'he llegit fins al final!!! :-)
    Felicitats per l'escrit


    Txell, una altra sumbada que diumenge després del WIAR estava caminant amb la brúixola a la mà per Begur ;-)

    ResponElimina
  2. Xixis! jo també he llegit la crònica! ah, diumenge no era a Begur perquè estava enfilada al folre del 4 de 9 i del 2 de 9 amb folre i manilles que vam descarregar els minyons per la nostra festa major!

    Una altra tarada...

    Salut.

    ResponElimina